Het is van belang dat de pigmentatie zo snel mogelijk geneest. Hiervoor zijn een aantal factoren van belang:

  • De genezingstijd van permanente make-up bedraagt ongeveer 6 weken. Na ca 1 week is de huid weer gesloten.
  • Algemene gezondheid en lichamelijke conditie spelen hierbij een rol.
  • De kleur van het pigment word 10 tot 40 % minder binnen ca 2 weken.
  • Persoonlijke hygiëne is tijdens de genezingstijd van permanente make-up absoluut noodzakelijk.
  • Neem bij enorme zwelling of ontsteking contact op met de huisarts.

LET OP
Tijdens het genezingsproces van permanente make up kan de kleur grotendeels lijken te verdwijnen. Geen paniek! Dit hoort bij het genezen. Hiervoor hoeft GEEN contact opgenomen te worden. Ca 4 weken na de behandeling heeft de permanente make up pas de juiste kleur daarom zal een nabehandeling niet eerder dan 4 weken na de behandeling plaats vinden.

Powderbrows
De wenkbrauwen elke 2 uur na de behandeling afnemen met een vochtig wattenschijfje daarna droog deppen en insmeren met een dun laagje tattoo goo. Dit smorgens en savonds herhalen tot er korstjes ontstaan. De korstjes moeten er vanzelf afvallen. Hier mag niet aan gepeuterd worden anders blijft het pigment niet in de huid zitten. Tot dat alle korstjes er vanzelf zijn afgevallen moeten de wenkbrauwen zo droog mogelijk blijven. Hierdoor zullen de wenkbrauwen beter en sneller genezen. Wanneer de korstjes er af zijn kan er nog een paar dagen tattoo goo gesmeerd worden tegen een droge huid.

Eyeliners en wimperintensivering
Na de behandeling elk uur afnemen met een vochtig wattenschijfje. Verder volledig droog houden tot alle korstjes vanzelf zijn verdwenen. Niet peuteren aan de korstjes anders blijft het pigment niet in de huid zitten. Geen mascara gebruiken tot het genezen is.

Afspraak maken

partner-logo01
ggd-wit-klein
pinnen-ja-graag-wit
veiligpmu